niedziela, 27 listopada 2016

Amandin- raj dla wegan!






AMANDIN to bardzo ciekawa propozycja produktów roślinnych, dość nowa na naszym rynku. Jest to roślinna gama napojów a la mleko, śmietanek, sosów czy bulionów. Oprócz tego bardzo ciekawe pasty na bazie orzechów- w konsystencji przypominające dżem.

Kolejnym plusem jest skład produktów. Bez białego cukru, do słodzenia użyto syropu ryżowego albo z agawy- co prawda, to wciąż jest postać cukru, ale zdecydowanie lepsza od tej białej wersji ;)

Zapraszam do zapoznania się z ofertą marki AMANDIN, której wyłącznym dystrybutorem jest hurtownia VEGAMARKET



- Napój owsiany kokosowy - dodatki smakowe do "mleka" owsianego są bardzo dobrym pomysłem, ponieważ nie każdy lubi posmak owsa, a z różnych powodów naturalnego mleka nie pije bądź pić nie może. Kokos to jeden z lepszych pomysłow- moja subiektywna opinia ;)

- Napój z orzechów tygrysich słodzony syropem z agawy - pierwsze, co mi się spodobało, to kolor, nie jest przezroczysty, lecz mleczny i do od razu zachęca do konsumpcji. Smak? Nigdy nie jadłam orzechów tygrysich, więc nie mogę stwierdzić, czy smak jest zbliżony do orzechów.... za to mogę ocenić, to co poczułam... a była to masa makowa! Tak, w smaku aromat masy makowej, ale raczej z tego białego maku. Mnie ten smak bardzo się sposobał i z chęcią "mleko" wypiję dość szybko :D

- Napój ryżowy bananowo- truskawkowy BIO - banany i truskawki to jedno z lepszych połączeń, takie mleko to idealna baza do koktajli albo płatków owsianych! Pyszności :)

- Napój z orzechów makadamia - orzechy makadamia są bardzo zdrowe, ciekawa jestem tego "mleka". Bardzo lubię orzechowe napoje roślinne wraz z sojowymi. 








- Śmietanka ryżowa BIO - dzięki temu produktowi kuchnia wegan może bardziej przypominać tradycyjne dania. Prędzej czy później tęskni się za kremowym sosem, dlatego ta ryżowa propozycja jest bardzo ciekawym produktem.

- Sos ryżowy beszmamel BIO - już myślę o zapiekanych daniach pod pierzynką z sosu beszamel w wersji roślinnej. To musi być interesujące doznanie smakowe :) Skład to kolejne miłe zaskoczenie - brak utwardzonego tłuszczu, a raczej woda, ryż, olej słonecznikowy i stabilizator odpowiadający za konsystencję.




- Bulion wegański cebulowy BIO- oj tak! Nie raz miałam okazję oglądać programy kulinarnych, w których kucharz sięga po kartonik z bulionem i dodaje do zupy. Teraz to możliwe także w naszej domowej kuchni. Zamiast gotować kilkugodzinny wywar, wystarczy otworzyć NATURALNY bulion, który wzbogaci Waszą zupę, a nawet dania z ryżu czy kaszy :)

-  Bulion wegański MISO BIO- azjatycka rozpusta. Rozgrzewająca zupa na bazie tego bulionu z ryżowym makaronem i innymi dodatkami musi być po prostu smaczna. Zachęcam do zaopatrzenia się w tę wersję, bo kartonik sam się broni dzięki bardzo dobrym składnikom użytym do stworzenia tego bulionu.








Najlepsze na koniec... :D 
Słodkie kremy, to moje ciche słabości, z którymi silnie walczę i zazwyczaj z sukcesem. Dlatego, że odstrasza mnie ilość cukru i innych ulepszaczy

- Pasta z migdałów BIO- . pasta  ta ma oto taki skład: syrop ryżowy, woda, migdały, pektyna. Idealna na kanapki albo ciasteczka. Po prostu coś nowego! Pastę znajdziecie TUTAJ

 - Pasta z orzechów włoskich z nasionami konopii - mój pierwszy kontakt z nasionami konopii. Zobaczymy,co z tego wyjdzie. Niemniej jednak produkt kusi oko- estetyczne opakowanie, krótki skład, ładny kolor i zwarta konsystencja. Pomysłów na użycie takiej pasty w kuchni na pewno nie zabraknie :)









2 komentarze:

  1. Z orzechów tygrysich brzmi interesująco :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest naprawdę ciekawe i inne, ale pozytywnie :) Jeśli lubisz bakaliowo-orzechowe smaki, to mleka jest dla Ciebie :)

      Usuń