wtorek, 2 lipca 2013

Pieczona owsianka serowo-miodowa.





Owsiankowe śniadaniowe uzależnienie trwa.... kiedy minie, oj chyba niezbyt szybko. Tyle wersji można zrobić, codziennie coś nowego - dlatego tak mi się to podoba. Mama przywiozła do domu miód - naturalny, z pewnego źródła, prawie bezpośrednio od pszczół ;) Uwielbiam produkty naturalne , świeże i do tego zdrowe. 

Na śniadanie wpadła owsianka serowo-miodowa , oczywiście pieczona, bo z taką ostatnio eksperymentuję :) 

Polecam, bo jest miodzio :D


Składniki:

- 3 łyżki płatków owsianych
- 1/2 szklanki mleka
- 2 spore łyżki serka naturalnego np. homogenizowany
- 2 łyżeczki miodu
- owoce świeże, suszone - do wyboru

Płatki gotujemy z mlekiem.  Jak napęcznieją i mleko zgęstnieje, będzie dość mocno wsiąknięte , wtedy lekko przestudzamy. 

Dodajemy miód i serek. Dobrze mieszamy. Nakładamy do kokilki wysmarowanej cienko masłem. 

Owsiankę zapiekać przez 20 minut w 200 stopniach C. 

Podawać z owocami z dodatkiem miodu :) 

Pyyyycha!!! 














                                                                      Embed_gexjgkzhircrmwoqlb6lp9dqqdjnmqzz

5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię pieczone owsianki :) Ta musiała smakowac wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja właśnie też się wkręciłam w te pieczone... są świetne! :)

      Usuń
  2. ooo! dość krótko się ją zapieka:D zazwyczaj jest to około 40 min. - co dla mnie jest stanowczo za długo ^^

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na samym mleku zapiekam ok.35minut ale tutaj jest gęsty serek. Gdybym dłużej zapiekała , to wtedy owsianka zrobiłaby się sucha, a takiej nie lubię :)

      Usuń
  3. ser i miód, uwielbiam ten duet! :) w owsianej, zapiekanej wersji musi świetnie smakować!

    OdpowiedzUsuń